Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Триците дават добро брашно, модните не са и евтини, а кои са най-добри?

отпечатай новината

16.06.2021 11:11 | Видян 1226 пъти

Триците дават добро брашно, модните не са и евтини, а кои са най-добри?

Знаете я тази народна поговорка, че някой бил „скъп на триците, евтин на брашното”. Сиреч, триците минават за евтини. Новите моди в храненето обаче променят традиционните разбирания.

Сред скъпите трици е псилиумът. За благозвучие го наричат с по-милата дума „фибри”, но де факто все е същото. Триците се извличат от индийски живовляк. Като всички други, заради съдържащите се растителни влакна, влияе супер на цялата храносмилателна система, на обмяната на веществата, оттам на отслабването, както и за по-дълга ситост. В момента е на мода да се използва като брашно за палачинки или онова, което наричаме гофрети, а в другите страни го определят като вафли. Псилиумът има уникалното свойство да задържа 100% от водата, но няма приятен вкус, което го прави губещ дори за най-вманиачените по здравословно хранене дами в сравнение с други трици.

Ленените например, които са средни по цена – нито твърде скъпи, нито много евтини, печелят кулинарното състезание. Техният вкус наподобява счукани орехи. Идеално пасват и за брашно, и

продължи >>

Етикети: , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !