Обрат в бокса: Лишават Усик от...

Олександър Усик се превърна в абсолютен световен шампион...

Олександър Усик е абсолютен световен...

Украинецът Олександър Усик е абсолютният световен...

Пламен Кралев се класира за старта в събота

отпечатай новината

30.10.2009 15:45 | Видян 3449 пъти

Пламен Кралев се класира за старта в събота

Българският пилот на Trident Racing Пламен Кралев постигна първоначалната си цел от покриване на критерия за участие в първото състезание.
Той даде време от 1:58,149 мин на квалификацията за място за утрешния първи старт от шампионата GP2 Asia, който се провежда на пистата “Яс Марина” край Абу Даби. Времето на българина е в рамките на 107% от първата позиция на Давиде Валсеки, което му позволява да стартира в първото състезание.
“Не съм доволен от квалификацията, защото постигнах по-слабо време от свободните тренировки. Сесията ми бе прекъсната с извънредно мерене на болида по време на квалификацията, в резултат на което двигателят загря и се наложи да се охлажда. Загубих много време, а след това попаднах в трафик. Все пак съм доволен, защото още в първото си състезание за GP2 и въобще с едноместни болиди успявам да се класирам за старта и съм с 1,5 сек по-бърз от норматива за участие”, коментира Кралев.
Българският пилот съжалява, че не е показал максимума на възможностите си, но не крие, че за момента изостава от останалите пилоти. “Имам резерви, но трябва да натрупам опит. Останалите имат години зад гърба си с подобна техника, а аз сега се уча как работи автомобила. За утре целта ми е да завърша състезанието.
Преди квалификацията Пламен посети падока на Формула 1 и бокса по покана Red Bull. Пилотът разгледа подробно болида и техниката на Себастиян Фетел, който бе претендент за короната във Формула 1. След това Кралев се срещна с приятеля си Марк Жене, тест пилот на Ferrari, който тази година спечели “24 часа на Льо Ман” с Peugeot.
За Пламен Кралев състезанието в Абу Даби е първото участие с едноместни болиди. Пилотът има договор с италианския отбор Trident Racing за GP2 Asia с опция за продължаването му и за основните серии в Европа през 2010 г. Българинът е единственият на стартовата решетка с нито един старт с формули, но от отбора са уверени, че ще подобрява темпото си, защото дебютът му е по-успешен от други пилоти, карали за Trident.  

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !