Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Наследникът на Тито Пуенте ще пее в Sofia Live Club

отпечатай новината

01.02.2010 11:00 | Видян 4117 пъти

Наследникът на Тито Пуенте ще пее в Sofia Live Club

След като през януари Sofia Live Club изненада почитателите на латино джаза с „Mambo night”, Ерман Оливера и TUMBAITO, през февруари клубът отново посвещава вечер на модерното латиноамериканско звучене. Франки Моралес, провъзгласен за наследник на краля на салсата Тито Пуенте, ще пее на 18-ти февруари в столичния клуб. В салса и джаз средите няма човек, който да не е чувал за Франки Моралес. Роденият в Ню Йорк певец е с пуерторикански произход и има зад гърба си 30 години на сцена. Безспорен успех в кариерата на Моралес е поканата да се присъедини към известната група на петкратния носител на награди Грами - Тито Пуенте. Франки е с Tito Puente Orchestra от 1990, като заедно записват албумите Dancemania (1999) и Mambo Birdland (2000), последния от които печели „Грами”. Дори и днес – 9 години след смъртта на Пуенте, Франки продължава да е вокалист на групата и издава два свои албума Mambo of the Times (2002) и A Toda Velocidad (2008).
Франки Моралес от малък расте в света на латино ритмите. Изпълнителят стартира кариерата си едва 14-годишен като бек вокал на латино легендата Джо Батаан, а през следващите шест години работи с Исмаел Миранда, Селия Крус, Пелин Родригез, Чео Фелисиано и други.
Световноизвестният джазмен пристига в България, за да отпразнува рождения си ден на софийска сцена заедно с Калин Вельов и група TUMBAITO - на 18 февруари. Оказва се, че групата на перкусиониста Вельов е най-харесвана и предпочитана от страна световните латино изпълнители за съвместни изяви на родна сцена. Латино бандата е основен участник на всички мащабни салса проекти у нас и горещ инициатор за популяризирането на салса музиката в България.
 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !