Гришо качи секси французойка в...

Григор Димитров си тръгна от парти в Монте Карло, където...

Шолц увери китайски студенти, че не...

Германският канцлер Олаф Шолц увери днес китайски...

Откриха първото училище от 23 години

отпечатай новината

24.11.2010 13:40 | Видян 3360 пъти

Откриха първото училище от 23 години

„Основното училище Св. Св. Кирил и Методий в село Бусманци е първото построено на територията на София за последните 23 години“, каза кметът Йорданка Фандъкова. Вчера тя преряза лентата на новата сграда заедно с премиера Бойко Борисов и председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов.

Градоначалникът изтъкна, че това е изпълнение на приоритети. Проектът за изграждане на новото училище започва по времето, когато кмет на столицата е Бойко Борисов, сега присъстваме на неговата реализация, посочи Фандъкова. В учебното заведение ще се обучават 120 деца от първи до осми клас. То разполага с пет класни стаи, компютърен кабинет и физкултурен салон.

Наред с училището е изградена и нова детска градина за две групи, която е първата за селото.
Общата стойност заедно с обзавеждането и на двата обекта е 3 631 231 лева.

"Не говорим много, а действаме - правим първа копка за детски градини, училища, откриваме ги и хората оценяват това", каза от своя страна Бойко Борисов. „Когато станах кмет, имаше над 40 унищожени детски градини, като бяха използвани термини като „приватизирани”, „реституирани”, „отдадени за други дейности”, допълни той.

Премиерът писа отличен на столичния кмет Йорданка Фандъкова за първата година от мандата й.
Жителите на Бусманци ще имат и канализация. Тя е включена в проекта на Столичната община за изграждане на такава в повечето селища от район Кремиковци, заедно със строителството на пречиствателна станция.

снимка:bta

автор: 19 '

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !