Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

„Четири лапи” стартират програма „Децата се учат как да защитават животните” в гр. Дупница

отпечатай новината

21.02.2011 16:30 | Видян 2829 пъти

„Четири лапи” стартират програма „Децата се учат как да защитават животните” в гр. Дупница

Във вторник „Четири лапи” ще стартира своя детско-юношески проект „Децата се учат как да защитават животните” в област Кюстендил. Дупнишкото ОУ „Св. Климент Охридски” е първото училище в региона, което ще работи с „Четири лапи” за изграждането на едно по-хуманно отношение към животните. Учебното заведение е и първото в страната, което приема инициативата като своя цялостна политика.
Стартът на обучителната програма ще бъде даден в 11:00 с тържественото откриване в актовата зала на училището. Поканени са представители на различни държавни институции, местни фирми, неправителствени организации, регионални и национални медии.

В България, „Четири лапи” си партнира вече с повече от 25 основни училища – в София, Пловдив, Велико Търново, Ботевград и др. В продължение на един учебен срок децата се запознават с красотата на животинския свят и научават важна информация относно това как човекът и животните могат да съществуват хармонично и да си помагат. Това се случва и с помощта на учебни помагала, осигурени от неправителствената организация. След приключване на програмата от часове по хуманно отношение към животните, децата и преподавателите щe получат грамоти и подаръци от „Четири лапи”.

Програмата „Децата се учат как да защитават животните” стартира в съседна Румъния преди малко повече от шест години и днес е важна част от цялостните усилия на „Четири лапи”, както и важен елемент от основното образование на децата в северната ни съседка. Програмата има много важна роля и в България. Децата често стават свидетели на жестоко отношение към животни в дома или на улицата, в циркове или зоопаркове. За съжаление, това често води до неправилно схващане за ролята на животните в човешкия свят. Не за пръв път се говори и за дълбоката връзка между насилието над животни и последващо насилие над хора. До днес повече от 600 деца в български училища са се включили в проекта, като броят на заинтересованите основни училища продължава да расте.

„Четири лапи” е международна организация за защита на животните със седалище Виена и представителства във Великобритания, Холандия, Германия, Швейцария, Унгария, Румъния и България. В Брюксел функционира и офис по европейска политика. У нас „Четири лапи” е позната най-вече с Парка за танцуващи мечки в гр. Белица, изграден съвместно с фондацията на Бриджит Бардо, с проектите си за кастриране на бездомни животни и с парка за големи котки Лайънсрок, който миналата седмица прие две нови животни от България – лъвицата Багира и тигърът Мартин. Всички проекти и кампании на „Четири лапи” се финансират изцяло от дарения, идващи от близо половин милион поддръжници на организацията от целия свят.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !