Ким Кардашиян се натиска с Ема...

Ким Кардашиян и Ема Робъртс се целунаха по време на...

Арман Царукян отговори колко струва...

Арман Царукян е на върха на славата, след като победи...

Светлин Стоилов и актьорите от „Мелпомена” със статуетка „Жълта роза”

отпечатай новината

21.03.2011 11:40 | Видян 1969 пъти

Светлин Стоилов и актьорите от „Мелпомена” със статуетка „Жълта роза”

В петък вечер „Зонта - клуб Пловдив”, част от световната дамска организация Zonta International, раздаде своите ежегодни призове на традиционен Пролетен бал. Изисканият благотворителен коктейл се проведе в „Новотел Пловдив” под мотото „За чиста Земя-подай ръка, сбъдни мечта”, а събраните средства ще отидат за изграждане на първата интерактивна детска еко-площадка и за стипендии за обучение на деца в неравностойно положение.

С най-престижното отличие – статуетка „Златна роза”, символ на Zonta International, беше удостоен директора на театрална формация „Мелпомена” - Светлин Стоилов. Наградата се връчва за принос в осъществяването на благотворителните каузи на неправителствената организация. Вече две поредни години актьорите от „Благородният испанец” и „Големанов” гостуват благотворително на пловдивска сцена в помощ на деца в неравностойно положение.  Обичаният актьор Любо Нейков, който майсторски се превъплъщава в образа на Големанов, се изяви като домакин и водещ на благотворителното събитие.

По време на Бала на благотворителен търг бяха разпродадени няколко специални предмета с особена стойност за град Пловдив. Най-ценният от които - ракетата на Цвети Пиронкова от Уимбълдън, с която топ тенисистката ни достигна до полуфинала на Уимбълдън и победи Винъс Уилямс (6:2, 6:3). Цвети предостави ракетата си в полза на каузите на Zonta. Гостите на  благотворителна вечеря наддаваха и за една от картините на видния пловдивски художник Николай Няголов.

Zonta International  е световна организация от лидери и изявени професионалисти в различни области, които работят заедно за подобряване положението на жените по света чрез обслужване и защита. Неправителствената организация има повече от 33 000 членове в над 1200 клуба в 67 страни и географски райони. Zonta поставя въпросите на жените пред ООН,  предлага решения, привлича вниманието на

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !