Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Solar Summer Festival ще дари 5000лв. на семейството на загиналия българин в атентата в Бургас

отпечатай новината

30.07.2012 14:00 | Видян 1561 пъти

Solar Summer Festival  ще дари 5000лв. на семейството на загиналия българин в атентата в Бургас

 Най-големият фестивал за електронна музика у нас Solar Summer Festival ще дари 5000 лв. на семейството на загиналия шофьор в атентата на бургаското летище.

Тази година фестивалът, който доведе у нас DJ № 1 в света David Guetta и холандската мега звезда Tiesto на стадиона в Несебър на 27 и 28 юли, имаше зелена кауза и част от сумата е осигурена от предадените за рециклиране отпадъци. Останалата част от парите са дарение от организаторите на Solar.

Solar Summer Festival протече при засилени мерки за сигурност, осигурени от организаторите съвместно с община Несебър. Благодарение на професионализма на органите на реда и частните охранители, събитието протече без нито един инцидент.

За двете вечери сумарно фестивалът беше посетен от над 25 хиляди фенове на електронната музика от цял свят, които станаха свидетели на невероятните мега спектакли на двамата диджеи. Специално за събитието в Несебър пристигнаха хиляди туристи, които препълниха хотелите в цялата община.

Организаторите на Solar Summer Festival благодарят за оказаното от община Несебър съдействие и вярват, че добрата локация на стадиона и партньорските отношения между организаторите и местните власти са най-добрата предпоставка следващите години фестивалът да придобие още по-големи размери. 

Предварително взетите мерки за насочване на звука на сцената към индустриалната част на Несебър не наруши почивката на останалите летуващите туристи в курорта. Доказателство затова е, че няма нито едно постъпило оплакване в полицията в община Несебър.  Ден след като приключи фестивалът, стадионът вече е почистен, а специалните настилки, които бяха поставени върху тревните площи по време на събитията са запазили напълно спортното съоръжение.

Цялото техническо оборудване, което беше използвано на фестивала вече е в Бургас, където от днес започва строежа на специалната сцена на Solar, която ще част от Spirit of Burgas.

За там вече са осигурени друга плеяда звезди от света на електронната музика, които стилово ще обогатят бургаския фестивал.

На 3-ти август зад пулта на Solar Dance Arena ще застане транс иконата Armin van Buuren, на следващия ден двамата любими хаус диджеи на българската публика - Mark Knight и Fedde Le Grand, а финалът на 5-ти август е запазен за техно магнатите Richie Hawtin и Dubfire. 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !