Самоуправляващи се автомобили: Какво...

Авторите на научна фантастика, Илон Мъск и други от...

Червената нишка: Откъде идва...

Японците имат древно поверие, че хората, които са...

Държавата поиска имущество за над 4.2 млн. лв. от братя Галеви

отпечатай новината

17.08.2012 16:45 | Видян 1673 пъти

Държавата поиска имущество за над 4.2 млн. лв. от братя Галеви

Няколко месеца след като Ангел Христов и Пламен Галев окончателно бяха признати за виновни и осъдени като лидери на организирана престъпна група за рекет, държавата се зае да отнеме луксозните им коли, акциите им във фирми и палата в Ресилово. Въпреки че изчезнаха безследно и така избегнаха да излежат наказанието си от 5 години затвор, сега братя Галеви може да се простят с всичките си скъпи придобивки.

Това ще се случи ако съдът одобри иска, подаден от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност. Освен имуществото на Галеви под прицела на комисията попада и това на техните съпруги и контролираните от тях дружества, съобщиха от комисията.

Цената на цялото имущество, което комисията иска да вземе в полза на държавата е общо 4 250 189 лева по оценки лицензирани оценители и включва 9 луксозни леки автомобила, някои от които бронирани и изработени по поръчка.
Сред тях четири “Мерцедес”-а с цена между 71 и 150 хиляди лв. и пет “Ауди”-та, които струват между 10 и 229 хиляди лв. Галеви ще се простят и с дялове от действащи фирми, в 11 от които е съдружник Пламен Галев, а в 12 – Ангел Христов. Мафиотите са свързани и с компании, регистрирани на Сейшелските и Британските виржински острови.

Държавата може да придобие и луксозното им имение в Ресилово. То е с площ 10 663 дка, включващо покрит плувен басейн със застроена квадратура 524,74 кв.м., възстановителен комплекс, кафе-бар, тренировъчна зала, жилищна сграда с няколко спални, билярдна зала, помещение за камериерка, помощно-техническа сграда – с котелно, агрегатно и нафтово помещение. Освен това държавата отнема и две триетажни къщи и недвижими имоти с площ с над 5.5 декара. От сметките на Галеви ще бъдат дръпнати и над 800 000 лева.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !