Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Юрмала, какъвто Слънчев бряг можеше да бъде

отпечатай новината

06.06.2013 14:00 | Видян 2959 пъти

Юрмала, какъвто Слънчев бряг можеше да бъде

Всички знаем името на Юрмала заради песенния конкурс от времето на соца и до днес, който се провежда в морския курорт край латвийската столица Рига. В чужбина и Слънчев бряг беше известен заради Златния Орфей, който вече нямаме.

Юрмала е пример за това какъв Слънчев бряг можеше да бъде, ако бяхме умни, прагматични и далновидни като някогашните ни побратими от бившия СССР.


26 км плаж с най-белия, чист и пухкав пясък в цяла Европа. Това е най-голямото богатство на ивицата земя край брега на Балтийско море. Десетина големи и още толкова малки хотела са пръснати по цялото това пространство. Повечето са кокетни и ретро в стила, който бележи целия курорт. Сградите приличат на старите в Боровец.

Английски принц

поставя през 30-те години на 19 в. началото на курорта, като си прави вила, недалеч от Петербург, където сестра му е императрица на Русия. Царското семейство, аристокрацията и богатите търговци следват светлия пример, така че в началото на 20 в. гъстата борова гора покрай дюните е населена с 1- и 2-етажни прекрасни архитектурни бисери, запазени в оригиналния си вид и до днес. Около тях са израснали съвременните резиденции на олигарси, но те абсолютно спазват стила или пък са в красив моден дизайн, комбиниращ типично за съвременния екстериор стъклени фасади с характерното за района резбовано дърво, но не по кичозен, а по действително артистичен и уникален начин.

 

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !