Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Как да се държат добре към Вас във...

Ако има нещо, което парижани искат туристите да знаят,...

Топ плажни хотели

отпечатай новината

09.06.2013 09:03 | Видян 1988 пъти

Топ плажни хотели

Присъствието в класацията на авторитетното и престижно списание Конде Наст е по-ценно дори от Диамантената награда - Оскарът за хотелиерството. Днес избрахте да ви представим някои от новите попълнения в хотелската листа:

Алила Вила, Бали

Това е едно от новите чудеса на света, кацнало върху красиви скали над морето. Павилиони, направени като птичи гнезда, цяла верига басейни със солена звезда и 64 вили за почивка – какво повече му трябва на човек! Още повече, като знае, че вилите са с 3 спални и 24-часов иконом на разположение. Най-фамозна е Кабаната на залеза с нейния инфинити пул над морето. Ресторантът Уарунг е определен от пестеливите на емоционални изблици профита от Травелър като „сензационен”. Ястията са определени като „върховни”, особено риба на скара със сос коло-коло или кралските скариди на пара с пикантна балийска паста. Спато е повече от супер.    

Le Sirenuse, Позитано


Преди близо 70 години самият Стайнбек описва това място като „стара семейна къща, обърната на първокласен хотел”. В наши дни сградата от 18-и век, която е и дом на маркизите Серсале е съвършено менажирана от обучилия се в Швейцария техен наследник Антонио Серсале. Всичко е като в доброто старо време. Персоналът е два пъти повече от гостите. Изискаността е във всеки детайл, както подобава. Ръчно рисуваните интериори са като музей, впечатляващите антики и снимки на благородническата фамилия изпълват с чувство на гордост. Повечето от 59-те стаи гледат през слънчевите си тераси към морето от стръмния бряг над красивото Позитано. Освен спиращата дъха панорама, те предлагат и удобен сън в леглата с първокласното бельо на Фрете. Долу на пристана хотелът разполага със старовремска моторница Рива – чудна лодка за разходка. Ала малцина от гостите напускат хотела, омаяни от спато Аведа. То е известно с класовете по йога. Вечерите започват с шампанско на Стриди бара, откъдето се преминава в отличения от Мишлен ресторант Ла Спонда. Стига да опитате каквото и да е, но не бива да се пропуска уникалното за това място фондю от моцарела буфала.


 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !