Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Етиен Леви чистел улици

отпечатай новината

11.11.2013 12:30 | Видян 7774 пъти

Етиен Леви чистел улици

Етиен Леви е на сцената вече 30 години. Роден е на 3 юли 1957 година. Завършва пиано в средното музикално училище Любомир Пипков. Отначало мечтата му е да стане голям пианист, но постепенно се ориентира към поп и рок музиката. Завършва естрадния отдел на консерваторията в класа на Ирина Чмихова. Доцент е в Нов български университет.

Етиен  има три деца. Най-голяма е дъщеря му Емануела от първия му брак, която е на 26 години и живее със своя приятел. От друга жена музикантът има двама синове - Ноел и Вивиен-Елиезер. Ноел е на 15, Вивиен е на 14. По-големият се ражда малко преди Златният Орфей и неговият баща му посвещава своята награда.

Участникът в Музикална академия е музикант второ поколение, но въпреки това му се налага три пъти да започне от нулата. Първият път е естествено началото на кариерата му, когато пее по ресторанти и барове. По онова време тези изпълнители са смятани за хора на най-ниското стъпало на занаята.

През 1983 г. обаче успехът идва зашеметяващо бързо. Етиен става солист на триото Трик. Групата е с необичаен за онова време стил - комбинира музика и танц, налага се на сцената с ново звучене, съчетава артистичност и танцувалност.

След няколко години обаче започват политическите промени. Заедно с повечето рок музиканти Етиен Леви пее на митингите на СДС и се надява на промяна към по-добро, но животът му е труден. По това време вече е женен, родила се е дъщеря му. През 1991 г. той се решава на авантюра - да се пресели в Израел. Баба му и дядо му са се изселили там още през 40-те години, от целия род в България са останали само баща му и неговият брат, чичото на Етиен.

 

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !