Виц на деня: На гарата седят двама...

На гарата седят двама мъже. Единият е богаташ от града,...

Служебни премиери: Фотофакт

Служебни премиери: Фотофакт

Стефан Данаилов се лекува в Париж

отпечатай новината

16.01.2014 09:00 | Видян 2235 пъти | Гласували 1

Стефан Данаилов се лекува в Париж

Стефан Данаилов заминава за Париж следващата седмица. Във френската столица Ламбо ще бъде опериран от един от най-изтъкнатите професори, носител на ордени и автор на десетки публикации по темата. Както вече писахме, актьорът има лимфом на гърлото в начален стадий, но шансовете му да го пребори са особено високи, пише vsekiden.com.

Приятели са препоръчали на Стефан възможно най-доброто лечение. Той ще бъде настанен в една от най-елитните болници на брега на Сена. Терапията струва няколко хиляди евро, а ден престой в болницата - 850 евро. Ламбо обаче не жали средства за лечението си. Той ще бъде придружаван от съпругата си Мария в Париж.

Междувременно стана ясно, че студенти от НАТФИЗ, както и преподаватели, предложили на Стефан Данаилов, докато се лекува от тежкото заболяване, да не идва на работа, а да заснеме своите лекции с камера и те да бъдат прожектирани. Самият актьор официално обяви, че има лимфом, но е решен да се бори и да не изоставя нито работата си в киното и в театъра, нито любимите си студенти. А те боготворят своя Мастер, както е известен Данаилов сред учениците си.

От години той преподава актьорско майсторство и режисура за драматичен театър. Заради злокачественото си заболяване, което обаче сред лекарите е смятано за най-лекото в сравнение с другите и за лечимо, Ламбо ограничи лекциите си и излизанията си навън. Грипната епидемия и студът в този момент са особено опасни за здравето му.

За да предпазят 70-годишния професор от нови болести и за да не го изморяват излишно, студенти предложили да отидат в дома му и да запишат с камера някои негови лекции, така че той да не идва при тях 2-3 месеца, а да се лекува. Идеята била приета и от колеги на Стефан Данаилов в театралната и филмова академия, които подкрепили студентите.

Ламбо обаче категорично отказал подобно предложение, защото според него именно учениците му вдъхвали сили и кураж. Аз не си пиша лекциите предварително, всички знаят, че импровизирам, казал Мастера. Никога не водя монолог, а диалог, няма как да стане, любезно отклонил поканата любимият професор. Той уверил студентите си, че ще ходи при тях, докато може, и въпреки лечението си няма да ги изостави.

Снимка: vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !