Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Lords of the Underground и Bahamadia взривяват нощна София на 26 септември в клуб Mixtape 5

отпечатай новината

16.09.2019 13:04 | Видян 747 пъти

Lords of the Underground и Bahamadia взривяват нощна София на 26 септември в клуб Mixtape 5

Lords of the Underground са смятани за едни от най-ярките представители на ‘източната’ хип-хоп сцена в САЩ по времето на златната епоха на жанра. Триото от Нюарк, Ню Джърси има зад гърба си четири албума и една компилация, но завинаги остава в историята на музиката с дебютното си LP ‘Here Come the Lords’.

Записан през 1992-1993 с помощта на K-Def и Marley Marl, албумът включва съкровища като “Psycho”, едноименната “Here Come The Lords”, “Flow On”, “Funky Child” и превърналата се в класика “Chief Rocka”. Именно тя достига до #1 в класацията Hot Rap Singles на Billboard, a по-късно е семплирана от The Notorious B.I.G. в “Machine Gun Funk”. И до ден днешен DoItAll, Mr. Funke и DJ Lord Jazz продължават да са посланици на любимата ни музика, а на 26.09 ще можем да им благодарим на живо в София в клуб Mixtape 5.

Antonia Reed, известна под псевдонима си Bahamadia, е родом от Филаделфия, Пенсилвания, и е част от Gangstarr Foundation. Познато лице от DJ/парти сцената във ‘Philly’ през 80-те, Bahamadiа постепенно изгражда своята репутация и след успеха на независимия ѝ сингъл “Funk Vibe” (1993) е забелязана от Guru, и подписва първия си професионален договор. Дебютният ѝ албум ‘Kollage’ (1996) се счита за един от класическите проекти от този период, и включва продукция от DJ Premier, Guru и съгражданите ѝ The Roots.

Към трите си солови LP-та Bahamadia може да добави и редица съвместни проекти с имена като Erykah Badu, Planet Asia, Jedi Mind Tricks и Morcheeba. През годините тя се утвърждава като иновативен артист и предшественик на утрешните вкусове, и не случайно често е споменавана от свои колеги като вдъхновение, модел за подражание и категорично едно от най-добрите женски МС-та на всички времена.

Да се докоснем заедно до живи легенди на хип-хоп културата винаги е привилегия, а какво ли остава, когато на сцената имаме не едно, а две величия? Не пропускайте завръщането на L.O.T.U.G. и дебютът на Bahamadia на българска сцена - разчитаме на вашата подкрепа !!!

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !