Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

Как да разпознаем фалшивите парфюми?

отпечатай новината

30.03.2021 16:15 | Видян 1107 пъти

Как да разпознаем фалшивите парфюми?

Когато купувате скъп парфюм, ще искате гаранция, че плащате за истински такъв, а не за фалшива версия. Имитиращите парфюми се произвеждат лесно, но нямат същото качество или аромат като автентичния, така че не си заслужава да давате парите си за тях. Но как да разберете, дали един парфюм е истински?
Купете от доказан търговец
Не избирайте случаен продавач. Когато купувате от доказан търговец, който е изградил име, надали ще попаднете на фалшива версия. Специализираните магазини винаги са най-безопасният начин за закупуване на парфюм, тъй като може да разгледате внимателно бутилката, да тествате и да говорите с продавач - консултантите. Наред с това вече има и доказани онлайн търговци с богато разнообразие от мъжки парфюми , дамски парфюми и унисекс парфюми, които също гарантират, че купувате качество.
Бъдете много предпазливи на битпазари или случайни магазини, където продавачите могат лесно да ви излъжат.
Цената
Обърнете внимание на цената. Въпреки че това не винаги е показателно за качеството на парфюма, ако е евтин за марката, която се твърди, че е, вероятно не е истински. Може да има изключения, като например освобождаване на складови наличности, когато магазин затваря, но като цяло цената е добър индикатор за автентичност.
Проучете парфюма предварително
Проверете уебсайта на производителя, за да видите дали е предоставил достатъчно информация за опаковката, бутилката и разположението на баркода. Може да разгледате и няколко марки парфюми, за да придобиете представа как изглеждат опаковките и да имате  добра представа какво да очаквате.

Обърнете внимание на опаковката
Истинските парфюми обикновено имат целофан, плътно увит около кутиите. Ако целофанът е хлабав или кутията не е увита добре, има вероятност това да е фалшив парфюм.
Огледайте внимателно кутията
Често можете да разпознаете автентичността на парфюм само като огледате кутията. Преди да купите парфюма, внимателно разгледайте за знаци на непрофесионална опаковка и дизайн.
Вижте текста на гърба на опаковката. Граматични и правописни грешки, лошо подадена информация, често могат да означават фалшификат.
Истинската опаковка трябва е направена от висококачествен картон. Кутиите, изработени от тънък материал често са фалшиви.
Потърсете баркода на опаковката. Баркодът трябва да бъде поставен върху долната част на гърба, а не отстрани.
Проверете, за да се види дали има някакъв излишък лепило или тиксо. Истинският парфюм не трябва да има такива.
Проверете контролните, партидните и серийните номера
Автентичният парфюм ще съдържа всички тези номера на опаковката, които след това могат да се използват за независима проверка на автентичността му.
Почувствайте бутилката
Истинските парфюми са в бутилки от висококачествено стъкло, капачката прилепва плътно, за да не се разлее. За много марки самата бутилка е част от изживяването, затова тя трябва да е с високо качество.
Тествайте
В почти всеки магазин може да намерите тестери на парфюми . Опитайте и почувствайте аромата. Обикновено той е многопластов  сложно конструиран.
Автентичните парфюми имат три слоя аромати, които се разкриват с течение на времето, състоящи се от горни, средни и базови нотки. Тази сложност гарантира, че ароматът е разнообразен и многоизмерен, което позволява на аромата да се променя от първоначалното нанасяне до пълно абсорбиране на кожата. При фалшиви парфюми това го няма.
Обърнете внимание на трайността
Фалшивият парфюм първоначално ще мирише силно, но това не е така в дългосрочен план. Отворените бутилки на истинските парфюми трябва да запазят аромата си от шест до 18 месеца. Цитрусовите аромати обикновено остават до половин година, докато ароматите на флорална основа трябва да се запазят до 18 месеца. Евтините отворени бутилки парфюм ще загубят аромата си в рамките на няколко седмици или няколко месеца.
Нежен към кожата
Тестването на парфюма не е само като аромат, но и по начина, по който го възприема кожата. Фалшивите парфюми често могат да причинят алергични реакции или да оставят нежелани обриви по кожата. Когато пръснете от парфюма, обърнете внимание на начина, по който мирише през целия ден. Ако е автентичен сложен парфюм, тогава трябва да забележите изтъняване на горните нотки през целия ден, докато средните и базовите ноти се разкриват. Фалшивият парфюм често запазва най-силния си аромат за около час.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !