Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Фандъкова върна Общинска банка на София

отпечатай новината

11.11.2011 18:00 | Видян 2571 пъти

Фандъкова върна Общинска банка на София

Общинска банка беше върната на София след десет години, когато тя бе управлявана от частни интереси и в полза на различни олигарси, сред които Христо Ковачки, Любомир Павлов и Огнян Донев. На общото събрание вчера, което повече от два месеца няколко души, начело с председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов се опитваха да отложат, обсадата падна.

Буквално допреди седмици той можеше да бъде чут да казва: "Тая няма да стане". Променен е скандалният устав на дружеството, наследен от времената на Софиянски.

Вече решенията се взимат с обикновено мнозинство, а някои по-специални с 2/3. Това означава, че контролът на миноритарния акционер Ковачки отпада, а Общината сама ще си взема решенията. Отстранени са и хората на олигарха Ковачки, които дърпаха конците в управлението на трезора, начело с неговия зет и дясна ръка Никифор Вангелов.

Група фирми, гравитиращи около техния холдинг ще останат миноритарни акционери със съответни на статута им права и задължения. Решаваща помощ за постигането на това решение изигра решителната намеса на БНБ на страната на София и нейните граждани. По думите на Фандъкова и ресорно заетия с въпроса зам.-председател на СОС Никола Стойнев, вместо за една група фирми, банката вече ще се отвори, за да подпомогне със специални кредитни програми малкия и средния бизнес в милионния град.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !