Жени Калканджиева била с големи уши и...

Жени Калканджиева и до днес минава за красавица, но...

Кейт Мос в прозрачна черна дантелена...

Кейт Мос зашемети с дълбоко дантелено боди и рокля на...

Тунел свързва Брендо и Таки

отпечатай новината

22.06.2012 15:15 | Видян 5101 пъти

Тунел свързва Брендо и Таки

Преди официалната част с подписите имало инструктаж с респектиращи действия и подробно на бачкаторите им е било обяснено какво ще им се случи, ако не си затварят устата. Полицейските служби знаят за тунела от края на 2008 г., когато срещу Таки и хората му беше спретната полицейска акция. Спецполицаи и прокурори нахлуха в блока му на бул. Пушкин в Бояна. Аманатидис вече беше офейкал от страната, но служителите на реда с любопитство разгледаха имението и подземията.

Според информатор на „Уикенд" самият тунел е незаконен и Дирекцията по строителен контрол и надзор без проблем може да състави акт на Брендо и Таки и двамата да бъдат задължени да го разрушат.

Пак според нашия информатор обаче това нямало да стане поради факта, че точно чиновници от тази дирекция са гушнали преди години едни 20 000 евро, за да може съоръжението да стане факт, а те да се правят, че то не съществува. Тунелът се е използвал често от стопаните му, като по този подземен маршрут двамата са си ходили на гости.

Той служил и като резервен път за бягство, ако случайно срещу някои от тях е имало изненадваща полицейска акция. Когато поръчали да се построи, мафиотите разсъждавали по следния начин: Невъзможно е да има спецакция едновременно и срещу двамата по едно и също време, когато и Таки, и Брендо са си по домовете. Освен това и Брендо, и Таки имали железни контакти в службите и би трябвало поне единият предварително да разбере за очаквани неприятности. Ако все пак се стигне до акция, тунелът е на разположение и отваря път към свободата.

Евелин Банев и Христофорос Аманатидис освен еднакви престъпни интереси имат и близко приятелство. Хора от бившата групировка ВИС дори твърдят, че двамата често си сменяли и любовниците. Така например Брендо преди години имал кратка афера с модела и актриса Диляна Попова. След това презентирал красавицата на колегата си Таки, който също се възползва от креватите й умения. Имало още десетки такива примери на трансфериране на момичета. Двамата мафиоти често се обръщали един към друг с обръщението „баджо".

Репортер на „Уикенд" видя вчера, че около имотите на двамата мафиоти в кв. Бояна е пълно с охранители. Хората от околността продължават да се оплакват от джиповете с въоръжена охрана, които и в най-тъмна нощна доба обикалят и осветяват един по един прозорците с т. нар. боен фар. Пред блока на Таки има вишка с камери и гавази. В момента там живее Боби Белингата и още няколко лица от близкото му обкръжение. Охраната и купчините наблюдателна техника са ясна демонстрация, че в сградата има хора, и то не случайни.

Специално за Брендо в скоро време не се очертава възможност да ползва боянските си покои. Поради обективни причини няма и как да отскача на гости през тунела до комшията си Таки, който е задържан в Дубай и евентуално септември ще бъде докаран в България. Преди дни състав на Софийски градски съд реши Брендо да бъде екстрадиран в Милано, Италия. Гангстерът заминава за Ботуша, за да бъде разследван за организирана престъпна група за трафик на 40 тона кокаин от Латинска Америка за Западна Европа. Срокът на „пътуването" е една година, след която обаче Банев ще лети с белезници обратно за България заради воденото тук срещу него дело за пране на пари.

Ако апелативните магистрати потвърдят екстрадицията, първият тур на Брендо от София за Милано ще е още следващия месец. След като чу решението на магистратите, Брендо изпадна в шок. Няколко минути му трябваха да осъзнае случващото се, след което поиска думата. Когато съдийката му я даде, кокаиновият крал каза: "Не съм съгласен!". На въпрос на съда с какво не е съгласен, Банев не можа да отговори и се наложи адвокатката му да му подскаже правилното изречение. Така Брендо успя да сглоби: „Моля да се отмени искането". Според информатори на "Уикенд" мафиотът е изпаднал в силна изненада, когато чул решението да бъде предаден на италианските власти, защото очаквал съвсем различно развитие на нещата.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !