Плановете на Кейт и Уилям за таен...

Принц Уилям и Кейт Мидълтън кроят изненадващи планове да...

Призовавам кмета Терзиев да направи 2...

"Внасям писмено предложение в СО" Призивът на...

Балъков продаде къща за 1,5 мил. лева

отпечатай новината

03.04.2013 12:45 | Видян 2234 пъти

Балъков продаде къща за 1,5 мил. лева

Футболната легенда Красимир Балъков е продал луксозната си къща във великотърновското село Арбанаси за рекордната сума от 1,5 млн. лева, научи „Труд". Купувач на атрактивния имот е фирма Дива 1" ЕООД. Справка в търговските регистри сочи, че дружеството е със седалище в стражишко-то село Сушица. фирмата е семейна и обработва над 32 000 дка земя в общините Горна Оряховица и Стражица.

Нейни собственици са арендаторите Тодор и Елка Тодорови, видни активисти на ГЕРБ. Любопитен факт е, че техният син всеки момент ще сключи брак с дъщерята на лидера на БСП и водач на листата на левицата в старата столица Мариана Бояджиева.

Къщата на Балъков е един от най-атрактивните имоти в архитектурния резерват. Героят от САЩ '94 я построи веднага след огромния успех за българския футбол на световното първенство.

Имотът с разгъната застроена площ от 300 кв. м включва двор от над 2000 кв. м. Разположен е в централната част на Арбанаси и оттам се разкрива красива панорамна гледка. В двора има басейн и кът за барбекю.

Къщата е построена в типичен арбанашки стил и с висока каменна ограда. От всички страни е опасана с камери за видеоохрана.

Според арбанашчани футболистът Красимир Балъков отдавна искал да продаде имота си, но високата цена стряскала мераклиите. Според брокери от болярския град това е най-скъпо продадената къща в Северна България през последните 10 години, пише Труд.

Снимка:facebook

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !