шопинг

Вести old

Стела Маккартни в партньорство с LVMH

Стела Маккартни в партньорство с LVMH

Сделката между двете компании е била подписана, за да се „ускори развитието в световен мащаб на устойчивата мода по отношение на бизнеса и стратегията“. LVMH вече притежава част от марката на Маккартни, след като преди малко повече от година тя се отдели от Kering.

Първоначално Стела стартира марката си в равноправно партньорство с Kering, но я откупува обратно, след като Kering се фокусира върху по-бързо растящи брандове като Saint Laurent и Balenciaga. Дизайнерката обяви, че откакто е станала единственият собственик на Stella McCartney, е получила редица предложения за партньорство и инвестиции.

Според нея обаче нито едно от тях не е било това, което търси. Тя също сподели, че след дълги преговори със собственика на LVMH, Бернар Арно, и сина му Антъни, е установила, че тяхната отдаденост към марката и амбицията им за лидерство в устойчивата мода са идеалните допирни точки за съдружие.

От друга страна, LVMH съобщи, че дъщерята на сър Пол Маккартни остава основен лидер и креативен директор на марката, като Стела ще бъде и специалният съветник по устойчивост на Бернар. Конгломератът отказа да коментира стойността на транзакцията, но обеща да съобщи повече детайли през септември.

При все по-увеличаващото се напрежение около темата за защитаване на природата и модата, регулатори и консуматори продължават да настояват модните къщи да предприемат нови стъпки към устойчивост, пишат от Еlle.
   

Няма коментари към този материал !