шопинг

Вести old

Серия от филми изследва историята на Шанел

Серия от филми изследва историята на Шанел

Като част от продължаващата поредица от късометражни филми на Chanel - "Inside Chanel", марката изследва историята и тайните на модната къща, както и самата Шанел. Днес къщата разкрива глава 25, която включва Габриел “Коко” Шанел и нейната любов към Америка. Приветствана в Ню Йорк през 1931г., Шанел отново се обръща към Щатите, след като се завръща в модния бизнес през 1954г.

Тогава, Франция не я посреща толкова топло, заради нейното оттегляне от страната в един от най-трудните ѝ периоди - Втората световна война. Освен това, Шанел има връзка с германски офицер - за много парижани това е чисто предателство. Шанел променя пейзажа на модата във време, в което жените бавно започват да придобиват повече права.

Нейните емблематични костюми от туид и използването на трикотажни материи, когато никой друг не го прави, я превръщат в аутсайдер във френска мода. По време на първото си посещение в САЩ тя дава серия от интервюта в хотел Pierre. Тя се среща и с холивудската актриса Грета Гарбо, която впоследствие облича в своите творения. Една година по-късно, Мерилин Монро става известна с фразата си , че не носи нищо в леглото освен няколко капки Chanel No 5.

Филмът показва възхода на Chanel в САЩ - моменти като получаването на наградата Neiman Marcus Fashion World, известна като „Оскарите на модата“ в Далас през 1957г., превръщат дизайнера в добре познато име. Тя също така става една от най-емблематичните фигури на 20-ти век, като създава дрехи за Елизабет Тейлър, Марлене Дитрих, Джаки Кенеди, Джейн Фонда, Катрин Хепбърн и Жан Себерг. На въпроса за афинитета ѝ към страната, Шанел казва: "Там създадох щастието си."

Няма коментари към този материал !