красота

Вести old

slava.bg : 15 правила в грижата за кожата преди лятото

15 правила в грижата за кожата преди лятото

С дерматолога от Amber Beauty Club д-р Самер Шокър ви препоръчваме 15 изпитани ритуала за грижа за кожата, които по-скоро може да използвате като правила, защото са многократно тествани с доказани резултати. Например, кога и къде да носите слънцезащитен крем (отговор: винаги и навсякъде), как да нанасяте последователно козметичните продукти върху кожата и по какъв начин химическите пилинг могат да бъдат важна част от вашата ежедневна рутинна грижа дори през лятото.

Овладейте сухотата на кожата през нощта-Ако обикновено с събуждате със суха кожа, променете ритуалите преди лягане, а не сутрешната грижа. По-лесно е да преобърнете сухотата през нощта, отколкото да й въздействате на следващия ден и да очаквате резултати.

Мултимаски-Не е необходимо да се ограничавате с един продукт за цялото лице. Опитайте с гликолова киселина в Т-зоната, за да сведете до минимум по плътните кремове в другите части на лицето.
Отделете достатъчно време, за да нанасяте продуктите-Когато нанасяте последователно няколко продукта, оставете всеки от тях да се абсорбира за 2-3 минути, за да не противодейства или разреди следващия, който поставяте. След измивания продукт поставяйте лосиона, след това серумаи едва тогава крема.

Засилете действието на нощния крем с напоена маска от текстил или хартия-Маските, които се поставят цели върху лицето притискат хидратиращите съставки към кожата. Ако ги използвате редовно през нощта за около 10 минути върху овлажняващия продукт, кожата ви ще бъде свежа и тонизирана на следващия ден.  

Почистването с мицеларен разтвор не е достатъчно-Почистването с памучни тампони и мицеларен разтвор е бързо и лесно, но не е достатъчно. Ако живеете в градска среда, професионалното почистване е задължително поне веднъж месечно. Новото поколение хидрадермабразио платформи (Derma Clear) в рамките на 15-20 минути едновременно ексфолират, почистват и насищат кожата с хранителни вещества и антиоксиданти. И са идеалният избор за укрепване на кожната бариера (воднолипидния слой).
Слънцето е отговорно за фините линии-20% от фините линии се причиняват от излагането на слънце, което прави слънцезащитният крем най-добрата съставка за по-млада кожа. Използвайте минимум SPF30 или по-висок фактор ежедневно.

Помислете за химически пилинг-Седмичните леки химически пилинг подпомагат здравословния баланс на кожата и регулярното обновяване с нови здрави клетки. Песъчливите и твърди ексфолианти имат обратен ефект - задействат колаген -разрушаващите ензими. Винаги се съветвайте с личния си дерматолог. Има подходящи пилинги и за лятото – за професионална и домашна грижа, изберете ги заедно с дерматолога си. Опитайте с гликолова киселина за нормална кожа, салицилова киселина за мазна или комбинирана кожа и нежна млечна киселина за суха или чувствителна кожа.

Витамин С е вашият най-добър приятел-Противодейства на загубата на влажност в клетките и стареенето им. Участва в производството на така важния за кожата колаген. Осигурява антиоксидантна защита на кожата и на целия организъм.

Бъдете търпеливи, когато използвате ретинол-Използването на продукти с ретинол е маратон, а не спринт. Той стимулира колагена, но може да раздразни. Започнете да нанасяте веднъж седмично непосредствено след  хидратиращия продукт.

Интегрирайте мастните киселини в рутинната грижа-Кожата използва омега мастни киселини за производството на липиди (овлажняващи масла). А проучванията показват, че добавките с омега-3 подобряват нивата на липидите и повишават хидратацията на кожата. Така че не подценявайте хранителните добавки, те наистина работят. Но в комбинация с балансирана диета.

Нанасяйте слънцезащитен крем – навсякъде-Много е важно да не пропускате да нанасяте слънцезащитен крем зад ушите, по линията на косата, шията, ръцете и гърдите. Често деколтето и ръцете издават истинската възраст на жената, а не лицето.

Спете с допълнителна възглавница, ако се събуждате с подпухнали очи-Ако често се събуждате с подпухнали очи, добавете допълнителна възглавница, докато спите. Гравитацията дренира течностите и подпомага да се ограничи подпухналостта на следващия ден.

Не използвайте кърпа за лице-Ако кожата ви изглежда пепелява, направете една лесна промяна: не я подсушавайте напълно и я хидратирайте, докато все още е влажна. Кремовете работят най-добре с малко вода.
Сменете слънцезащитния си крем-Сухотата, зачервяването и опъната кожа са признаци, които подсказват, че е нужно да преминете към по-висок слънцезащитен SPF. Опитайте с нов слънцезащитен крем и вижте дали проблемите ще изчезнат в следващите няколко дни.

Противодействайте на хиперпигментациите през целия ден-Използвайте антиоксиданти през целия деня, за да се справите с хиперпигментациите. Д-р Шокър винаги препоръчва ресвератрол и витамин С под формата на добавки. През нощта съветва да прилагате локални ретиноиди (течен ресвератрол, за да подобрите клетъчния метаболизъм), а сутрин преди основния крем, нанасяйте серум с витамин C.

Няма коментари към този материал !