Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Евгений Дайнов: В Министерството на здравеопазването няма да има повече гърмежи

отпечатай новината

05.10.2010 12:20 | Видян 2791 пъти

Евгений Дайнов: В Министерството на здравеопазването няма да има повече гърмежи

Политологът Евгений Дайнов бе гост на Марк О’Селски в началото на работната седмица и направи шаманско пророчество в студиото на „На инат” по ТВ7, предричайки, че след двата „гръмнали буркана” в Министерството на здравеопазването, няма да има повече гърмежи. Според него новият здравен министър Стефан Константинов ще се задържи на поста си.

Като първата ахилесова пета на настоящото управление Евгений Дайнов определи общата липса на решителност. „Колкото и да е странно, това е едно нерешително правителство. Втората ахилесова пета е липсата на съгласуваност на ниво прилагане общата политика на Министерски съвет – всеки министър си прави нещо отделно” – добави той.

На въпроса, има ли достатъчно силна опозиция в момента, Дайнов категорично отрече и припомни, че слабата опозиция е изиграла много лоша шега още на правителството на Иван Костов, когато за година-две социалистите са били натикани в ъгъла като „умрели лисици”. Според него по този начин е нямало външен натиск върху управляващите.

 „Има ли тогава хляб в идеята на Президента Първанов да създаде нова лява партия?” – попита Марк О’Селски. „Президентът Първанов не се опитва да създаде нова лява партия, а някакво сборище, където да има и неправителствени организации, и интелектуалци,  и партии, и не партии и движения и всичко, каквото може да се сети човек. Липсват само колекционери на пощенски марки” – пошегува се политологът и обвини Георги Първанов в опит да създаде партия за всички, прилагайки руско-съветския модел на управление. Той припомни думите на Татяна Дончева, която преди време изрази мнение, че Първанов си пада по Путинизма. „Според мен партия оттам няма да излезе, ще излезе по-скоро едно многоглаво нещо и то ще бъде нежизнеспособно” – завърши Евгений Дайнов.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !