шопинг

Вести old

Амансио Ортега Гаона e най-богатия в модата за 2017

Амансио Ортега Гаона e най-богатия в модата за 2017

Тежки времена настъпиха за модната индустрия през изминалата 2017 година. В дни, когато Armani намалява модните си линии до 3, а име като Lanvin се чуди как да се задържи на повърхността, изданието за мода Fashion United направи класация за най-богатите хора в модния бизнес.

За поредна година на челна позиция застава собственикът на гиганта Inditex, Амансио Ортега Гаона. Притежателят на едни от най-известните масови брандове за мода Zara, Bershka и Massimo Dutti притежава богатство, оценяващо се на 71 милиарда долара. Освен, че е най-богатият моден магнат в момента, Ортега попада и в класацията на Forbs за най-богатите хора на планетата.

След Амансио, в челната петица попадат имената на президентът на LVMH Бернар Арно, който притежава 41,5 милиарда долара, следвани от семейство Бренникмайер ( собственици на немската верига C&A), ръководителят на Hermès Бертран Пюеш, както и основателят на Nike Фил Найт. В класацията присъстват имената на Ален Вертхаймер - собственик на френския моден гигант Chanel, главният акционер на H&M Стефан Персон и създателят на Uniqlo - Тадаши Янаи.

Няма коментари към този материал !