шопинг

Вести old

Китайци купиха Lanvin

Китайци купиха Lanvin

Китайската компания Fosun International придоби френската марка Lanvin. Fosun ще инвестира 100 милиона евро в развитието на парижкия бранд. Китайската компания успя да прескочи компанията Катар Майоола - инвеститорът на Valentino и Balmain.

Според WWD, през 2016 г. продажбите на Lanvin са спаднали с 23% (18.3 милиона евро), а през 2017 г. с 30% (27 милиона евро). Поради липса на средства вместо дефиле, модната къща ще покаже новата си колекция чрез презентация, предвидена за 28 февруари в Париж.

По решение на съда Lanvin трябва да плати повече от 10 милиона евро на бившия си творчески директор на марката Албер Елбаз. Дизайнерът напусна марката през 2015 г. и подаде молба за изплащане на санкциите за уволнение преди изтичането на договора.

В края на декември 2017 г. Lanvin и Елбаз постигнаха споразумение. В отворено писмо относно оттеглянето си Елбаз пише: "Пожелавам на къщата на Lanvin бъдеще, което заслужава сред френските луксозни марки. Надявам се, че тя ще намери визията в бизнеса, от която се нуждае за правилното си развитие."

Няма коментари към този материал !