шопинг

Вести old

9 булчински тенденции, които ще видим това лято

9 булчински тенденции, които ще видим това лято

Преувеличено ли е да кажем, че Инстаграм е променил сватбите? Сега, когато всяко събитие по пътя към сключването на брак е свързано с документацията - предложението, моминското парти, булчинският душ, дори дегустацията на торта - булките са под високо напрежение за това да носят перфектния тоалет във всеки момент, не само в частта, в която те казват "Да".

Това беше основна тема на разговор за ревютата на Пролет 2019; в статията си за първата колекция на Уес Гордън за Каролина Херера, Лайрд Борели-Персън от Vogue пише, че Гордън "е забелязал, че някои булки, които идват при Херера за една рокля и си тръгват с три".

Може би тези три тоалета включват рокля за репетиционната вечеря, рокля за церемонията и друга за приема. Но друга прогресивна тенденция за пролетта беше в противоположния край на спектъра: елементи, които могат да се премахнат, като ръкави, воали и дълги поли. Булките могат да ги слагат или махат, за да преобразуват роклите си – така няма нужда от втора (или трета) рокля.

Друго очарование в булчинския свят този сезон е Кралската сватба, която е само след месец. Абсолятно ясно е, че брачните дизайнери са имали предвид сватбата на Мегън Маркъл и принц Хари на 19 май. Няколко от тях всъщност представиха моделина Маркъл, включително Inbal Dror, и елегантната дантелена рокля на Monique Lhuillier, направена специално за бъдещата принцеса - или поне за булките, които искат да изглеждат като такива. Зухайр Мурад, Рейм Акра и Маршаса всички демонстрираха дантелени рокли с дълги ръкави и плътни поли, които напомняха на роклята на Кейт Мидълтън от Сара Бъртън през 2011 г.
   
Защо да си купувате две рокли, когато невероятната рокля на Marchesa идва със свалящи се ръкави? Премахването им прави роклята напълно различна. По подобен начин, Лела Роуз и Каролина Херера показаха рокли със свалящи се шлейфове, носете го на подиума, а после го махнете за дансинга.

Дори ако носите само една "трансформираща се" рокля за големия ден, може да се нуждаете от няколко други рокли за репетиционната ви вечеря, булчински душ и други събития. Украсената миниатюра с дълги ръкави на Тадаши Шоджи е проектирана да съответства на различни поводи, а роклята с дантели на Даниел Франкел изглежда приспособена за блясъка на партито след сватбата.

Виждали сме булчински гащеризони тук и там за няколко сезона, но тенденцията наистина се разви през пролетта. Галван, Каролина Херера и Виктор и Ролф предложиха елегантни, минималистични модели, докато тоалетите на Наим Хан и Тадаши Шоджи залагат на дантела.Ако вие, като Миранда Хобс от Секса и Града, не искате чисти, девствени бели рокли (може би защото не сте толкова чисти или девствени), ще имате опции следващата пролет. Колекцията на Вера Уанг не включваше нито една бяла рокля; вместо това, нейните буйни рокли са в люляк, черешово червено, шафран и бежово.
 
Тенденцията в бельото завладяват и сватбите. Нетрадиционните булки ще се насочат към роклите с корсет на Вивиън Уестууд, а момичетата, които не се страхуват да покажат плът, ще бъдат привлечени от дантелата на Даниел Франкел.

Вероятно в отговор на "сватбите на Instagram" и тенденцията за многобройни рокли, тези чисти, подредени модели изглеждаха като свеж полъх. Булките, които не могат да понесат безбройните снимки и хаштагове - или просто предпочитат по-прост вид - ще оценят модела на Monique Lhuillier в цвят слонова кост.

За някои булки, предпочитаното е класическа, пълна рокля, която няма да излезе от стил. Почти всеки дизайнер имаше рокля без презрамки с кръгла талия и голям шлейф, един класически силует в булчинския свят. Ако не ви допадат воалите, палтото прави подобно впечатление с малко повече драма. Палтата на Ели Сааб и Reem Acra от този сезон бяха чисти и бродирани или покрити с кристали, така че няма да се нуждаете от воал или дори бижута.

Наречете го ефекта на Game of Thrones, или може би има нещо общо с нашата царска сватбена мания; повечето кралски булки носят дълги воали, но не бихме се изненадали, ако Маркъл промени нещата с палто.

Няма коментари към този материал !