шопинг

Вести old

Версаче каза НЕ на естествените кожи

Версаче каза НЕ на естествените кожи

Донатела Версаче обяви, че луксозният моден бранд на семейството й няма да използва повече естествени кожи в своите продукти. Централата на "Версаче" в Милано, Италия, не беше открита за коментар по темата.
 
В интервю за британското списание "1843" (част от The Economist) италианската кралица на модата и творческият директор на "Версаче" съобщиха, че ще спрат практиката, без да дадат повече подробности относно промените. "Кожа? Не, благодаря. Не искам да убивам животни в името на модата", категорична бе дизайнерката през изданието.
 
С решението си "Версаче" се присъединява към редицата други модни марки, включително "Армани", "Калвин Клайн”, "Хуго Бос" и "Ралф Лорен", които също изхвърлиха кожите от колекциите си.
 
Досега луксозният бранд се съпротивляваше срещу подобна промяна, тъй като кожените изделия винаги са били неизменна част от колекциите му.
 
Според "Хюмейн съсайъти интернешънъл" историята си модната къща е използвала много и различни кожи в колекциите си - от визон до нотовидно куче. Същото доказва и последната колекция на "Версаче" есен/зима 2017 г., в която са включени лазерно изрязани кожени палта от норки и лисици.

"Версаче е изключително влиятелна луксозна марка, която символизира ексцесиите и блясъка, така че решението й да спре да използва кожа в дефилетата си доказва, че "състрадателната мода" е най-голямата тенденция в момента", коментира събитията Клеър Бас - изпълнителен директор на "Хюмейн съсайъти интернешънъл".

Източник: dariknews
Снимка: getty

Няма коментари към този материал !