шопинг

Технологии

Остани на картата с Nokia 6210 Navigator

Остани на картата с Nokia 6210 Navigator

Ново конвергирано устройство с интегриран компас, което предлага лесно навигиране на шофьори и пешеходци

Nokia представи новата Nokia 6210 Navigator, първото мобилно устройство на компанията с внедрен GPS и интегриран компас за напътстване на пешеходци. Моделът Nokia 6210 Navigator пристига с Nokia Maps 2.0 и включва пълно гласово и визуално напътстване с всички смени на посокитеq бeз допълнителни разходи. Nokia 6210 Navigator се очаква да пристигне през третото тримесечие на 2008 година и то на избрани пазари при цена на дребно 300 евро, без ДДС.

В комбинация с «акселерометъра», който мери промените в посоката и ориентацията, вграденият компас улеснява следването на картата, когато се движите пеша. При завъртане на устройството, картата автоматично запазва ориентацията. Интегрираното приложение на Nokia Maps 2.0 ще скицира най-бързия маршрут към желаната дестинация и ще илюстрира това на картата. Благодарение на скоростното 3.5G свързване, подробната информация за всяка интересна точка, за всеки интересен въпрос, като телефонен номер или уеб страница са на разстояние само едно кликване от вас.

“Пазарът за самостоятелно навигиране се разширява много бързо, като най-бързо развиващата му се област е мобилното навигиране. Според последните маркетингови проучвания на Canalys, над 60% от потребителите на мобилни телефони са склонни да имат опция за навигиране на тсвоите телефони,” каза Марку Суоми, Директор на направление Устройства за свръзка в Nokia. “Nokia 6210 Navigator предлага следващо поколение в мобилното навигиране на много обширна потребителска база. Потребителите на мобилни телефони по целия свят ще имат възможност да се радват на ползите от навигиране с едно устройство, което не само извършва тази функция, но и комуникира.”

Навигацията от автомобил също е проста и предварително инсталираната навигация, активизираща се с едно докосване, цялостната гласова инструкция и упътването за самостоятелно монтиране на Nokia 6210 Navigator. Ако потребителят завие в грешна посока, устройството автоматично ще изчисли новия маршрут.

Моделът Nokia 6210 Navigator подкрепя спомагателното GPS (A-GPS), което дава възможност на  GPS приемателя да придобие информацията от сателитите само за няколко секунди. Устройството е годно за употреба веднага след изваждането му от кутията, дори без наличието на SIM-карта. Локалните карти са предварително заредени на карта с памет 1 гигабайт на Nokia 6210 Navigator и актуализацията на картите влиза в цената.  Срещу допълнителна такса  потребителите могат да закупят качествени мултимедийни пътеводители на различни градове чрез приложението Nokia Maps и да свалят допълнителни зони на картите безплатно чрез Nokia Map Loader на maps.nokia.com.

Търсенето в Интернет и използването на непосредственото изпращане и получаване на съобщения, електронна поща и други widgets приложения е с високоскоростна 3.5G HSDPA технология на Nokia 6210 Navigator. Този модел се характеризира и с наличието на  3.2 мегапикселова камера, MP3 плейър и стерео FM радио.

Няма коментари към този материал !