шопинг

Технологии

Създадоха клавиатура за българи

Създадоха клавиатура за българи

Клавиатури, специално произведени за българския пазар и отговарящи на най-новия подобрен БДС стандарт за Windows Vista, предложи HP.

У нас вече се предлагат новите HP Enterprise Grade клавиатури, фабрично надписани със специално разработен от ХермесСофт шрифт, съобразен с българския дизайн на кирилицата, съобщиха от местния офис на компанията. Резултатът е постигнат от усилията на местния екип на HP и централния офис на НР PSG в Хюстън.
Дизайнът на клавиатурите се различава от масово разпространените шрифтове за кирилица, разработвани в Русия или от чужди фирми, твърдят от компютърния производител. Обичайната практика у нас е кирилицата да се добавя върху клавиатурите, след получаването им от местните дистрибутори, посредством сито печат, лазерно гравиране или други технологии. “Доволни сме, че успяхме да реализираме този проект и вече можем да предложим на българския потребител стандарти за качество, еднакви с тези на всички потребители на НР по света", коментира Огнян Данчев, директор направление “Персонални системи”, НР България. Според него моделите са проектирани да издържат на ежедневна употреба, дори и след 10 години. ”За пръв път в почти 20-годишната ни история, голяма ИТ компания като HP проявява толкова специален интерес към използването на шрифтове за своите клавиатури”, сподели Иван Нейчев, президент на ХермесСофт. Клавиатурите се предлагат в три модела - USB, PS/2 и USB с вграден SmartCard четец за сигурност. Моделите вече са налични и могат да бъдат закупени на цена от 19 до 49 лева от партньорите на НР.

Няма коментари към този материал !