шопинг

Технологии

Две награди TIPA за Sony

Две награди TIPA за Sony

Иновативността на Sony в областта на цифровите изображения беше призната от журито на тазгодишните награди на фото-асоциацията TIPA (Technical Image Press Association).

Журито от редактори на най-престижните европейски награди на фотоиндустрията обявиха компактния α200 за “Най-добър базов огледално-рефлексен цифров фотоапарат (D-SRL) в Европа”. Решението на журито гласи:

„Sony α200 с обектив 18-70 mm е лесен за употреба, удобен за носене и се предлага на изключително атрактивна цена. Това е фотоапарат-мечта за начинаещи, които искат да се наслаждават на всички предимства на цифровата огледално-рефлексна фотография. Неговият 10.2 мегапикселов сензор създава изображения с най-високо качество от ISO 400 и нагоре, а системата за автофокус е бърза и прецизна. Широкият LCD екран показва направените снимки кристално ясно и в ярки цветове, а вградената система за оптично стабилизиране на образа и системата против запрашаване са невероятно ефективни. Изключително добър апарат с ниска цена, лесен за употреба и достоен носител на наградата.”

Междувременно изящните DPF-V900/V700 получиха тазгодишната награда “Най-добра фото рамка в Европа”. Ето и коментара на журито:
„Цифровите фото рамки на Sony DPF-V900 (9-инчов дисплей) и DPF-V700 (7-инчов дисплей) осигуряват WVGA резолюция (800x480 пиксела) при съотношение на размерите на екрана 15:9. Процесорът с технология за разпознаване на лица BIONZ на Sony позволява бързо отваряне на големи файлове и коригиране на изображението с намаляване на ефекта "червени очи" и корекция на експонацията и на фокуса. Цифровите изображения могат да се прехвърлят на вътрешната памет чрез различни видове памет карти или с USB кабел от персонален компютър или камера. Цифровите фото рамки DPF-V900 и DPF-V700 поддържат форматите JPEG, TIFF, BMP и Sony RAW. Функциите могат да се управляват от разстояние с дистанционното устройство към рамките.”

Тази година Sony спечели и трета награда TIPA. Sony Compact Picture Station беше обявен за най-добрия фото киоск в Европа.

α200 digital SLR
α200 предлага на хората, които за първи път купуват огледално-рефлексни цифрови апарати, съвършен баланс между качество на изображението и невероятни товрчески характеристики в компактен, лесен за употреба модел. Функционалността на ефективния 10.2-мегапикселов CCD сензор на апарата е подсилена от мощния BIONZ процесор за снимки с множество детайли и ниско ниво на шум с високочувствителни настройки до ISO 3200. Някои от другите ключови особености на продукта са прецизният автофокус и системата за оптично стабилизиране на образа Super SteadyShot, която осигурява защита от сътресения до 3.5 стъпки за всички обективи с байонет тип А.

Цифрова фото рамка DPF-V900/V700
Серията цифрови фото рамки DPF-V на Sony, които се предлагат с 9- и 7-инчови екрани, съчетава елегантен дизайн с изключително HD качество на изображението и интересни, лесни за използване функции за разглеждане на снимките. Прецизното изписване на времето на заснемане е комбинирано със съвременни функции като сензор за ориентация, който автоматично завърта изображението в правилната хоризонтална или вертикална позиция.

За наградите TIPA
Асоциацията TIPA (Technical Image Press Association) е основана през 1991 г. като независима асоциация с нестопанска цел на европейските списания за фотография и изображения. В TIPA членуват 27 списания от 11 страни, което я прави най-влиятелната европейска прес асоциация за фотография и изображения. Редактори от членуващите списания ежегодно гласуват за най-добрите европейски продукти за фотография и изображения, като отчитат иновативността, използването на най-новите технологии, дизайна/ергономичността, удобството при употреба и цената/резултатите.

Няма коментари към този материал !