шопинг

Вести old

Бодигардът на Лагерфелд стана дизайнер

Бодигардът на Лагерфелд стана дизайнер

Себастиен Жондо създаде мъжка есенна колекция за марката Karl Lagerfeld. Телохранителят превърнал се в дизайнер разказва пред Refinery29 за това, как е успял да смени професията си. Себастиен за първи път се среща с Лагерфелд, когато е на 15-годишна възраст. Тогава през лятото Жондо помага за натоварване и разтоварване на мебели, а Карл е един от честните клиенти на компанията, в която работи.

Тийнейджърът не знае колко е известен е клиент им и с какво се занимава, но с течение на времето те започват да си говорят за книги, изкуство и за живота, а след това Себастиен разбира, че има какво да научи от Карл Лагерфелд. След като се завръща от армията Жондо отново започва да работи за дизайнера и през 1998 г. става негов бодигард. Той няколко пъти дори излиза на подиума на Chanel и се появява в рекламни кампании, но самият Жондо не смята, че това е неговата работа и казва, че го прави "изключително за Карл".

Преди няколко години Лагерфелд му предлага да се замисли за собствена колекция, а след известно време, говори за това по-сериозно и помага на Себастиен да събере свой екип за новата си роля. Според бившия бодигард процесът на реализиране на идеята е много труден, но той е имал късмет със своите помощници. Новият дизайнер сподели важно правило, което е научил, докато е работил с легендарния моделиер: "Научих от Карл, че през цялото време, трябва да се занимаваш с нещо ново".

Няма коментари към този материал !