шопинг

Вести old

Валентино намига към вечната класика

Валентино намига към вечната класика

„Представях си рая, мислех си за света на художниците, на артистите“ - така Пиерпаоло Пичоли описва вдъхновението си за новата колекция на Valentino. Откакто пое модния гигант в свои ръце, Пичоли многократно доказа, че е творец.

Това да смесва модата с различни сфери на изкуството е неговият почерк. Свободата на индивидуалността и нейното изразяване е основното правило на дизайнера: „Днес всички говорят за бягство. Аз не вярвам в това. Смятам, че всеки трябва да може да изразява себе си както в града, така и навсякъде другаде“.

В изкуството винаги има критерий. Ако всичко е изкуство, то нищо не би било такова. А критерият на Valentino e висок. В колекцията се съчетаваха богатото въображение с култа към неумиращата класика. Едната част от тоалетите бяха предимно в изискано черно или бяло, които „търпяха“ акценти като шарен брокатен грим или обувки и чанти в ярки цветове.

Златните обици бяха неотделим аксесоар от тазгодишната колекция. След това последваха ансамбли, вдъхновени от френските художници Анри Матис и Пол Гоген. Зеленото, лилавото и ръчно изрисуваните принтове бяха наслада за сетивата.

Моделите се превърнаха в произведения на изкуството, а във визиите им личеше умелото използване на цветовете, които изглеждаха като изваяни от ръката на един истински живописец.

Няма коментари към този материал !