шопинг

Вести old

Корал: звездата на лято 2018

Корал: звездата на лято 2018

Исторически коралите винаги са предизвиквали древни митове и идилични пейзажи: всъщност популярната традиция го е видяла като ефективен антидот срещу отровата на скорпиони и по-просто винаги е била използвана за създаване на особени и цветни късметлии, от морски или въображаеми животни до цветя за украса на деколтето и ръцете.

Корал, с невероятните си нюанси, носи с него безкрайни и разнообразни образи, които са особено преплетени в италианската култура. Разбираемо е, тъй като моретата около Италия са били естествено местообитание за тези чудеса в продължение на години.

Биолозите предупреждават, че коралите постепенно губят естествения си червен цвят поради глобалното затопляне. Средиземноморският корал трябва да бъде защитен: като се започне от известния корал Sciacca, открит на морското дъно през 1875 година.

Днес коралите са за ценители, колекционери и истински експерти, много от които се гордеят с автентичната семейна традиция, предадена от поколение на поколение.

През 30-те години на 20-ти век и отново по-късно през 70-те години, този материал претърпял истинско прераждане, особено ако се съчетава с оникс, диаманти, тюркоазени или аметисти.

Това лято се връща на модните подиуми с творчеството на дизайнери като Фаусто Пуглиси, които за новата колекция предпочитат черно-бялото, като единственият друг намек за цвят е вариациите на коралите в ярко и интензивно червено.

Корал също бе ключов играч на последното издание на VICENZAORO през януари тази година в събитието Green and Blue Jewellery, Environmentally Sustainable Luxury, организирано от CIBJO, Световната конфедерация за бижута, която се занимава с важността на устойчивостта и екологичната отговорност в бижутерската промишленост.

Източник: vicenzaoro.com

Няма коментари към този материал !