шопинг

Вести

Майкъл Корс затваря 100 магазина след катастрофални спадове в продажбите

Майкъл Корс затваря 100 магазина след катастрофални спадове в продажбите

След като съобщава за слаби тримесечни резултати, Майкъл Корс заяви в сряда, че ще затвори поне 100 магазина. Общите продажби на модната марка спаднаха с 11,2% до 1,06 млрд. долара за тримесечието, приключило на 1 април, а продажбите на същия магазин се понижиха с 14,1%., пише businessinsider.com.

Компанията обяви, че ще затвори между 100 и 125 магазина в опит да подобри рентабилността. Нийл Сондърс, главен изпълнителен директор на консултантската компания за търговия на дребно GlobalData Retail, нарече резултатите от продажбите на Майкъл Корс "катастрофални".

"Очевидният спад в продажбите на Майкъл Корс не убеждава, че възходящата програма за възстановяване на компанията е на път ", пише в съобщение до клиентите в сряда. Казва още, че много клиенти са изоставили марката за добро, въпреки усилията му да се възстанови, като намали промоциите.

Ако погледнем напред става ясно, че Майкъл Корс все още затъва", пише Сондърс. Марката не успя да даде на лоялните клиенти причина да се върнат, каза той.

"Всъщност, диапазоните и колекциите липсват, а в много от установените магазини нивата на обслужване и мърчандайзинг са недостатъчни", пише Сондърс. "Накратко, марката не е близо до мястото, където трябва да бъде, ако иска да се възроди и да вдъхнови потребителите".

Снимка: Getty

Няма коментари към този материал !