места

НЕ! Ресторант Невски цака Берьозка

Когато преди няколко месеца посетихме ресторант Невски, водени от отличните готвени неща, които правеше за все по-популярната в София и други наши градове верига за руски продукти Берьозка, това определено беше едно от най-добрите места за вкусно и непретенциозно хапване.

Ресторантът, който може да е кръстен на Александър, а може и на проспекта с това име в Петербург, се намира на трудно за нацелване място на бул. Македония, на етаж, който не е партерен и рекламира градина, която е като коридор, пък не е и много угледна. Всичко това обаче е простимо, когато човек опита манджите. И боршът, борш, и пелмените - пелмени, и месните неща, даже телешкото, и те като хората направени. В останалото време се вземаме продуктите на заведението от магазините на веригата.

През последния месец - два прави впечатление рязък спад в качеството на храната. започваме от супите. Количеството сьомга в ухата рязко намаля пропорционално на ръста на мазнината и костите, с които чорбата изобилства. При борша крехките късчета телешко се превърнаха в жилави самотни острови сред море от олио и плуващи из него неапетитно тлъстини. Даже елементарни ястия като руските кюфтета от свинско и вариацията на тази тема от пилешко не са като хората.
След Нова година се скапа и руската салата, която нямаше равна - твърдим го като хора, които са пробвали всичко, което трябва в Русия и знаят как се прави. Товарищи, така повече не може!

1