места

НЕ! Сладкарница Лагуна: Изкуствени цветя и престояли торти

1

Престояли торти, овехтели мебели, неадекватно построена зала за пушачи, нелюбезни сервитьорки. Ето това са единствените асоциации, когато чуем за  сладкарница Лагуна на ул. Христо Белчев 13.

Заведението години наред се опитва да се върне към старата слава на една от най-вървежните сладкарници в центъра на София, но засега тези опити остават неуспешни.

Основните клиенти на заведението са ученици от близките училища, разположени по пресечките на бул.Витоша. И така се очертава да си остане, ако нещо не се промени.

Ясна ни е концепцията на заведението - да имитира лагуна, но хилядите огромни растения, някои живи, други изкуствени, определено ни идват в повече.Те просто са навсякъде, особено в т.нар. зала за пушачи, която незнайно защо се нарича така, тъй като абсолютно нищо не я отделя от другата част на заведението. Над главите ви има подвижен покрив, заради който, дали сте навън на студено, или под него, няма абсолютно никаква разлика. В случай, че решите да седнете там, екипирайте се добре.

Често тортите са престояли, направени от изкуствени продукти и толкова претруфени, че ако си поръчате, бъдете спокойни, ще се нахраните и само с украсата й.

Сериозен минус са и вечно намръщените сервитьорки, облечени с безумни униформи. Всеки път се чудим стриптизьорки ли ни обслужват, или просто празнуват Хелоуин.