места

ДА! Фейс: София в краката и месо от собствена ферма

1

Фейс е един от много малкото ресторанти в София, които имат уникална панорама – цяла София в краката и Витоша в десния джоб. Ресторантът се намира на върха на люлинския хълм над Горна баня (планината Люлин е забравената втора планина на София). Приказната тераса и витрините – стъклени стени по посока на милионния град разкриват чутовна гледка, която спира дъха, особено вечер, когато блещукащите светлинки заменят недотам красивия вид на софийските фасади.

Панорамата е само първата крачка към успеха. Защото заведението има много други достойнства. Дизайнът е съвременен европейски, много приятен заради топлите цветове и премереността във всички отношения – в смисъл, че няма изхвърляния и това е чудесно.

Най-важно е обаче какво дават за хапване. А Фейс има съществено предимство пред всички останали – месото, което се сервира, е произведено в собствените ферми на собствениците. Което означава, че дори телешкото, което задължително опитваме – то ни е тест и златен стандарт става или не един ресторант, е на ниво. Приятно се изненадахме от идеята за гарнитура, в която влизаха навити на ролета тънки листчета цвекло. Но не какво да е, а мариновано. Който се интересува от здравословно хранене, знае колко прекрасна храна се оказва цвеклото, колко полезна и диетична. Едва ли човек може да измисли по-добра комбинация от тази на идеално изпечено телешко и мариновано цвекло.

За онези, които нямат кому да оставят децата си, трябва да кажем, че във Фейс са се постарали – не просто има кът за хлапета, но той е отделен посредством стена от салона за родителите, така че и едните, и другите се чувстват отлично и не си пречат взаимно.

Накрая, препоръчваме, заради гледката най-вече, втория етаж на Фейс, който открива наистина фантастична панорама. И е някак си по-хай не само в буквален смисъл.

Ако няма да ви се отвори път извън града по-празниците, направете фокус и избягайте като си останете в София – качете се до Фейс.