места

ДА! Аглея за хляб и шоколад

1

Хляб и шоколад не е същото като хляб и сол. В смисъл, че италианската натовареност на словосъчетанието е негативна и безрадостна – най-краткият разказа за разделението между бедния юг (хлябът) и богатия север (шоколадът) и за стремежа на първото да намери място при второто.

Пред сравнително новата пекарна Аглея на ул. Граф Игнатиев – една от мощната вълна френско-италиански заведения за закуски, връхлетяла София през последната година, такива сложни психологически, икономически и културни дилеми не стоят. Хлябът и шоколадът си вървят ръка за ръка.

Ние специално заложихме на второто и то в неговата кремообразна вариация, макар да има голямо изобилие от сладкиши на витрината до хлебните и тестените изделия.

Останахме доволни от съчетаването на качество и цена, но безспорно, наред с арт надписа Хляб и шоколад над щанда, ни направи впечатление и цялостната приятна интериорна концепция. Добре е повече такива места да вдигат нивото на тъй позападналата, а някога любима централна софийска улица, която все още наричаме на „малко име” – просто Графа.