места

ДА! Пица Палас – 20 години прилично ниво

1

Когато една фирма премине през кризите от 1996-97, 2009-2013 и през актуалната криза и при това клиентите й се увеличават, има определен повод да черпи. Е, Пица Палас на бул. Витоша не го прави, напротив – дава сметки на посетителите, но както се забелязва, освен на тротоара пред входа, вече и встрани е наредила маси, пък и се пълнят. Как едно заведение се задържа 20 години. Явно отговорът е в приличното ниво. Палас беше една от първите модерни пицарии в София, заедно с несъществуващата вече на Дим Дуков на ул. Асен и Кърниградска и с все още работещата, пък и обновена Примавера на кюшето на ул. Денкооглу и ул. Борис. Вероятно мнозина съдържатели на ресторанти трябва да се замислят, че европейската традиция хората да бъдат обслужвани от опитни професионални келнери, май наистина работи по-добре от кратковременния успех на неориентирани девойки с къси полички. Част от успеха е и безкрайното меню, което се предлага. Както и от факта, че келнерите го познават, препоръчват и даже позволяват известни вариации, желани от клиентите – примерно калцонето да не бъде навито, а развито и т.н.