места

ДА! 2-те сладки: от дезинфектант №1 до десертите

1


Много важно предимство и нещо, което ни прави специално впечатление във всеки обект, който посещаваме в коронакризата е притежаването на приятен дезинфектант. И не само за нас това е водещо при избора на един спрямо друг – дори чисто интуитивно, без замисляне. Досега не сме си слагали по-приятен санитайзер от наличния в Двете сладки – едно от заведенията с най-готини имена в София.

Той е мек, приятен, с много приятно ухание и веднага кара човек да се усмихне и да се настрои за нещо хубаво. Което тутакси може да получи. Ние се впечатлихме от напуканите сладки с пухкав крем, даже от розовеещия им, но пастелно и приятно оттенък. Взехме си шоколадова с фъстъчено масло – тя пък е с формата на тарталета. Помечтахме за парче огромна домашна торта в северноевропейско – американска традиция.

От щатите са взети и характерните палачинки, правени в сладкарницата – онези кръглите и по-плътните. Интересни са и гофретите тук, не са като евтините в наводнилите София заведения, продаващи този тип десерти, които по света са наричани Вафли, по-точно белгийски вафли.

Разбира се, няма как да отминем симпатичното обслужване – нещо супер важно, което може да накара човек да се влюби или да намрази едно заведение, независимо колко добре го е направил собственикът и колко вкусно готви майсторът в кухнята.