места

ДА! Old Is New, където всичко е малко

1
ДА! Old Is New, където всичко е малко

ДА! Old Is New, където всичко е малко

Малкото е красиво, казваше покойната вече бяла дама на италианската мода Лаура Биаджоти пред нас.

Явно воден от този принцип популярният от тв екрана Андре Токев направи на мястото на нелошо старо заведение в прекрасна стара къща на ъгъла на Ангел Кънчев преди Солунска свой ресторант с името Old Is New или Старото е Ново, където всичко е малко.

Малки столове, малки маси, даже тези, представляващи някогашни капаци или вратички, малки лампи, които ги осветяват в малките помещения – истински минилабиринт.

И малки порции. Менюто е богато и, освен гурме работи като например бонбони от патешки дроб или френски макарон в катма – и двете в изненадваща комбинация с разни работи, има и стари класики, представени по нов начин – от шопската салата през хот-дога до виенския шницел от млечно телешко.

Трябва да се каже, че за разлика от при други „шефове”, в кухнята на Токев готвят добре, макар и не дотам бързо.

Напомняме, че преди целокупният български народ да го познае от Мастър шеф и подобни тв изяви, Андре Токев, с толкова подходящото за целта френско малко име, постави началото на „това, което имаме като гурме” в БГ в качеството си на главен готвач на открития през 2001 г. софийски Хилтън.

Ние оттогава го следим и опитваме какви ги върши в кухнята.