места
Да! Ресторант La Piccola Casa: Сицилиански специалитети за истинските гурмета
Във вечерите, в които искаме да си доставим кулинарно удоволствие, или пък просто да заведем любим човек на уютен ресторант - La Piccola Casa е едно много добро предложение. Решихме да го посетим, защото е единственият ресторант в София, който предлага изцяло сицилианска кухня. Главният готвач – Валентин Петров, който има дълъг стаж в Италия, е подбрал за менюто най-впечатляващите ястия и десерти от този южен остров и ги изпълнява с оригинални сицилиански продукти. Сицилианската кухня е прочута с разнообразието си и използването на много пресни зеленчуци като патладжан, чушки и домати, както и свежи подправки и морски дарове. Чесънът и магданозът са абсолютни господари, а ястие без риган, босилек, мащерка или розмарин, най-вероятно не е сицилианско. Опитахме ръчно направената паста, която наистина ни впечатли и нямаше нищо общо с предлаганите в повечето италиански ресторанти. Тънката хрупкава пица от семола също не е за изпускане. Антипастите, които тествахме се представиха отлично. От десертите си заслужават тортата Ксантина Сичилиана с крем от рикота, както и Тирамисуто, което беше наистина като тези, които сме опитвали в Италия.
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай