места

ДА! Болеро в Бордо

1

Торта Болеро, която е досущ като домашна, е сред приятните изненади в иначе непретенциозната сладкарница Болеро в сърцето на София – „под колоните на Валентина”, както го знаем кореняците софиянци. Тя представлява комбинация от орехови блатове, тофифий карамел и много щоколад.  Прави се занаятчийски в горнобанската работилница на сладкарницата. Няма общо с познатите и станали вече клише торти на повечето места за сладки работи в столицата. Прави впечатление, че освен австрийската класика Сахер и българската – Гараш, Бордо залага на още няколко вида шоколадови изкушения. Тортата Виена е нещо средно мегду двете класики, докато шоколадовата с бадеми е просто шоколадова с бадеми. Малко е изненадващо на фона на цялата европейска витрина, че в нея фигурират ориенталските тулумби, които позабравихме напоследък. Друго, което прави впечатление, са малките торти – много малки – като за четирима например.