места

ДА! Фокача, кесадия и торта от моркови с нар и ананас

1

Фокача е едно от нашумелите места за хапване в София напоследък. Дизайнът е уютен, а дъската с кулинарните предложения е изключително наситена с оферти. От салати – включително фатуш и табуле, през сандвичи и фокачи, както си му е редът, тук предлагат и много видове кесадия – включително с гъши дроб. От солените неща изненадват с достъпните цени Т-бон стейкът и свинската вратна – тази родна кулинарна класика. А сладката витрина е истинско изкушение от домашни торти – ние избрахме морковената с нар и ананас и ни хареса, а за другия път си заплюхме Фереро Роше. Много сме впечатлени от чаената селекция – не, защото е богата, а защото е квалитетна – от Далмайър. Опитахме ройбоса с ванилия и бял шоколад, а за следващото посещение си оставихме ароматния чай, озаглавен Малинова градина.