места

ДА! Абруцо – от козунак до шоколадов трюфел

1
ДА! Абруцо – от козунак до шоколадов трюфел

ДА! Абруцо – от козунак до шоколадов трюфел

Абруцо е малко заведение на ул. Княз Борис I, между бул. Стамболийски и бул. Т. Александров. Профилът му е на складкалница и има защо. От козунака през домашния ябълков кекс до тортата шоколадов трюфел – всичко е правено на място от майсторка с школовка във великата някога сладкарница на Шератон.

Пайовете също си заслужават – и прасковения, и лимоновия, и вишневия. Има още много видове торти и тарталети, както и друга запазена марка на мястото – панакотата с ягоди. Продукцията е на доста добри цени – между 2 и 3 лв. парчето от сладкишите, без да отстъпва по качество – даже превъзхожда онова на претенциозните заведения.

Даже златен стандарт като тортата Гараш – тази кореняшка софийска класика. Тестените неща също са доста добри и все са лев – лев и нещо: специално внимание към баницата със сирене и кишовете, не че кроасаните са лоши. Прекрасна идея са домашните кифлички от различен вид, които се предлагат.

На вкус и на вид са такива, каквито бабите и лелите ни ги правеха навремето по стари градски рецепти. В добавка, винаги има изцедени на място фрешове. Приемат се и поръчки за специални торти за детски рождени дни.