места

ДА! Spice House може и не люто

1

Spice House е новият адрес на нелошата откъм кулинарни изкушения ул. Родопски извор в Борово, на която е също вероятно най-елитния сръбски ресторант в София Банковичъ.

Индийският ресторант е приятен и с прекрасно усмихнато обслужване от симпатична млада дама, която притежава изумителното за родната гилдия качество да препоръчва, когато бъде попитана, при това точно в десетката най-добрите неща.

Ако започвате менюто от основното, освен типичните пилешко и свинско тика,  можете да пробвате азиатските шишчета като кебапи – доста са приятни, сервират си върху салата от домати и нахут и с тънки индийски хлебчета наан отгоре. При салатите си вземете някоя с характерното сирене Панир.

Вегетарианските Балти, Баджи и Тарка Даал са други интересни работи за хапване. От десертите ние си взехме тестестени малки топки, които не помним как се казваха, но бяха една идея по-сиропирани от нашия вкус, но идеални в ориенталската традиция. Даже сладоледът е индийски. Както и чаят с мляко за финал на вкусната вечеря.