места

ДА! 1857 за шницел от виме и бирамису

1

Това, което имахме като американски ресторант за телешко срещу Телевизията, от известно време е бирария. Но класна. Намира се на мястото на първата в София фабрика за пиво – тогава в самия край на града. След като с десетилетия беше в руини, през този век тя се сдоби с огромен жилищно-търговски комплекс върху своя терен.

Бирата, която наливат в заведението е всичките видове Форст, а те са много. Менюто е издържано в немски стил. Телешкият шницел е от виме – представлява по-малки от традиционния виенски панирани парчета. Има любимите ни баварски бели вурстове. Сервират се с характерната кехлибарена горчица.

Баварската линия продължава в крема, кръстен на „свободната държава” в Германия, който е на добро ниво. А бирената – в крема бирамел – карамел с пиво. А също в Бирамису. Обслужването е добро. Просторът е достатъчен дори за най-уплашените от коронавируса и поради това държащи на дистанция не от 2, а от пъти повече метра. Дървенията придава уют, а любителите на мачове могат да ги следят, докато вечерят със семейството или приятелите си.