места
ДА! Зорбас е като оазис
Много хора са скептични, когато се заговори за гръцки ресторант. Особено в България. А не бива!Представете си 3 класи над Ямас и ще разберете какво е Зорбас. Мястото е на популярния в близкото минало Интерфорум. Днес е превърнато в истински зелен оазис насред престижната махала встрани от хотел Хемус, от другия бряг на бул. Черни връх. Дизайнът е пипнат – столовете са в гръцкосиньо, нарочно състарени, полилеите са от винени бутилки. Дори да се седне на закрито, усещането пак е като че човек е в някоя от двете части на прекрасната градина. Разбира се, най-важно е менюто, което на пръв поглед ще се стори неугледно, ала не гледайте формата, а съдържанието. Салатите са супер – вариантът на домати с моцарела например е дизайнерски решен като ветрило от сирене в големия розов домат, сервиран с домашно песто и дори с малко песто от авокадо за разкош. Не отстъпват ситно нарязаните чушки и домати с натрошено на дребно краве сирене. Тарамата, комбинирана с питките, които правят тук, също е ОК. Рибите, някои с лесни, а други - с трудни за запомняне имена, се приготвят наистина прекрасно от персонала, и няма как да не ви харесат, особено сервирани със зехтин и лимон. Даже гръцката музика, на която примерно ние никак не сме запалени фенове, не дразни ухото насред усещането за море, което всичко в този ресторант насред София умело създава.
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай