места

ДА! Дъ Френдли Беър с есенна гъбена салата

1
ДА! Дъ Френдли Беър с есенна гъбена салата

ДА! Дъ Френдли Беър с есенна гъбена салата

Може да се стъмва рано, времето да застудява и да помрачнява, ала и есента си има хубави страни. Например изобилие от гъби за онези, които ги обичат. На тях се посвещава Горската салата на Дъ Френдли Беър – един нов дизайнерски, но уютен бар в София в прекрасна стара къща на ул. Славянска, веднага след ул. Шишман.

Та в тази салата има поне 5-6 вида гъби, и понеже я пробвахме и още сме живи, можем спокойно да я препоръчаме с все лука и чушките като допълнение. Тъй като е и време да се отворят консервите, направени през лятото, за това ще напомнят на посетителите брускетите, обилно поръсени с тях.

Има и всякакви други подобни мезета, а персоналът твърди, че скоро се очаква и „истинска”, в смисъл на топла, кухня. Добре е, когато собственикът, чиито умения в дизайна са оставили видими резултати в интериора, минава дискретно да пита доволни ли са клиентите му.

Иначе обстановката, която е създал е доста приятна, освен че е тренди – с лофт маниера с голите тухли, с интересните врати, с реквизитните орнаменти и акценти. Заведението се вписва в цяла една ресторантска тенденция, в която влиза и намиращия се на успоредна пряка Мейд ин Блу, и описаното вече от нас Олд ис Ню на Андре Токев, и още други заведения.

Нейният пионер Мейд ин Хоум в момента не приема – неизвестно дали заради ремонт или поради закриване.