места

ДА! Планет клуб : Ягодовото дайкири е фаворит

1

Макар да харесваме повече друго заведение от веригата Планет- това на пристанището Марина Диневи в Свети Влас, редно е да кажем и няколко добри думи за софийския вариант на заведението. Планет Клуб е най-старата верига клубове в България. Нейни вариации, освен в София и Влас, има също в Пловдив и Варна .

Софийският Планет се намира на емблематично място в центъра на София - на столичната улица Оборище, откъдето се открива невероятна гледка към храм-паметника Свети Александър Невски. През последните години заведението отново набра скорост, превръщайки се в основна снимачна площадка на сериала Под Прикритие. Именно там се помещава офисът на героя Иво Андонов от криминалната сага.

Най-много заведението впечатлява с интериора си, който собствениците ежегодно променят и по този начин го правят все по интересен и провокативен . Барът е подходящ, както за обяд или кафе с приятели, така и за шумно парти вечер. Мястото е известно с тематичните си партита, на които чести гости са звездите от родния хайлайф.

От менюто задължително опитайте коктейлите. Нашият избор е ягодовото дайкири, но ще откриете всякакви интересни алкохолни комбинации. Кухнята също е на ниво, както и цените. Ако решите да седнете в заведението, със сигурност трябва да се бръкнете с не по малко от 20-30 лв.

Няма как да минем и без минуси обаче. При последните ни посещения, седейки във външната част на заведението, покрай нас пропълзяха огромни хлебарки, големи почти колкото плъхове. Недопустимо е в заведение с толкова претенции като Планет да се разхождат хлебарки. Надяваме се собствениците да си вземат бележка.