места

НЕ! Кенди в Кемпи: безсрамие от пушек и PVC

Кенди е новото име на легендарната сладкарница на Кемпински хотел Зографски. Дълги години тя беше своеобразен клуб на богатите и известните, които се тълпяха там, понеже това бе мястото, където богатите срещаха красивите, а всички заедно се наслаждаваха на отлична кухня и перфектно обслужване.

Най-заслужилите, като нас например, имаха и членски карти за клуба. Заведението е преобразено от новите собственици - веригата Хепи, по един провинциален начин. Незнайно защо елегантният интериор във виенски стил е реформиран грубо в мутробарок с привкус на Слънчев бряг - неприятен колорит, евтини мебели, различни нива при не така висок таван и всякакви други недомислия. Менюто сигурно би се харесало във Варна, ала това място беше върхът на София все пак.

Най-голямата наглост е, че се пуши както вътре, така и в бившата вече градина, която предприемачите са обърнали на нещо изключително грозно създадено от PVC. Не е ясно как главният архитект на Лозенец е допуснал да бъде заграбено и застроено обществено място, което е и тротоар, но работата е бая грозна. Явно не само пушаческият, но и други закони не важат на това място.

1