места

НЕ! Пекарна 2012 си остава само с претенциите

1

Когато едно място изглежда повече или по-малко кокетно или от витрината ви обясняват нещо, не се доверявайте веднага. Една прекрасна софийска сутрин решихме да пробваме козунак от обещаващата печене на място и продаване на топли и пухкави тестени изделия Пекарна 2012 г. – напудрена буланжерия в сърцето на София. Цената от 3,50 лв. за минимодел, при положение, че в момента големият върви по 2,50 лв. в класически пекарни, а минитата чинят към 1,50 навред из центъра, не ни спря. Решихме, че ще да си заслужава предвид обещаното от витрината и пипнатия интериор. О, ужас! Оказа се, че козунакът не е само студен, което усетихме веднага. Той е твърд. „Става за убийство”, както се пошегува една жена. Понеже беше понеделник, решихме, че най-вероятно е изостанал от петък. Ала, щом го опитахме, разбрахме,  че ще да е от по-отдавна. Дори не си помисляйте да влезете на това място!